BG: Ovako će izgledati Studentski trg FOTO

Beograd -- Beogradski Studentski trg dobiće sasvim novi izgled, a posle izgradnje javne podzemne garaže postaće deo centralne gradske pešačke zone.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Garaža sa 700 parking mesta će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa i prostiraće se na tri nivoa.

Raspolagaće sa oko 700 parking mesta, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom određeno čak 48 parking mesta.

Garaža će posedovati i dva lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom, a osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije na svim nivoima, kao i protivpožarno stepenište.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

U neposrednoj blizini ulaza i izlaza, predviđene su prostorije za naplatu i kontrolu parkiranja, kao i za obezbeđenje garaže, koja će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa, a na tom potezu će biti i ulaz i izlaz iz garaže.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Nakon izmeštanja autobuske i trolejbuske okretnice, uslediće radovi na izgradnji garaže, a po okončanju planiranih radova, Studentski trg će dobiti potpuno novi izgled i pripadaće centralnoj gradskoj pešačkoj zoni.

Nadogradnjom garaže "Obilićev venac" i izgradnjom garaže "Studentski trg" u strogom centru, Beograd će dobiti skoro hiljadu novih parking mesta.

Vesti

strana 1 od 263 idi na stranu