BG: Ovako će izgledati Studentski trg FOTO

Beogradski Studentski trg dobiće sasvim novi izgled, a posle izgradnje javne podzemne garaže postaće deo centralne gradske pešačke zone.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2016.

11:06

BG: Ovako će izgledati Studentski trg FOTO
Foto: Grad Beograd

Garaža sa 700 parking mesta će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa i prostiraće se na tri nivoa.

Raspolagaće sa oko 700 parking mesta, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom određeno čak 48 parking mesta.

Garaža će posedovati i dva lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom, a osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije na svim nivoima, kao i protivpožarno stepenište.
Foto: Grad Beograd
U neposrednoj blizini ulaza i izlaza, predviđene su prostorije za naplatu i kontrolu parkiranja, kao i za obezbeđenje garaže, koja će se nalaziti ispod saobraćajnice na Studentskom trgu, gde se trenutno nalazi okretnica trolejbusa, a na tom potezu će biti i ulaz i izlaz iz garaže.
Foto: Grad Beograd
Nakon izmeštanja autobuske i trolejbuske okretnice, uslediće radovi na izgradnji garaže, a po okončanju planiranih radova, Studentski trg će dobiti potpuno novi izgled i pripadaće centralnoj gradskoj pešačkoj zoni.

Nadogradnjom garaže "Obilićev venac" i izgradnjom garaže "Studentski trg" u strogom centru, Beograd će dobiti skoro hiljadu novih parking mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: