"Bez panike, ubrzano stižemo standard zemalja EU"

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada Srbije i Narodna banka Srbije učiniti sve da Srbija bude finansijski i monetarno stabilna zemlja.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

12:10

Foto: Tanjug

Vučić je na konferenciji za novinare kazao da građani Srbije ne bi trebalo da brinu zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije i da je već održana sednica Vlade Srbije na kojoj je bila i guvernerka NNS Jorgovanka Tabaković i da su prve mere za stabilnost već preduzete.

"Preduzeli smo određene mere, Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost, punu finansijsku stabilnost", naveo je Vučić.

Možda ćemo, kako je kazao, imati malo problema zbog povećanja cena obveznica, pre svega nemačkih.

Precizirao je da je dug Srbije zbog rasta dolara prema evru skočio za 150 miliona evra, ali da će to biti finansirano zajmom od Ujedinjenih Arapskih Emirata i dodao da neće biti konvertovanja valute već će od Emirata biti uzet zajam u dolarima kako bi se finansirala ta razlika.

Govoreći o kursu dinara, Vučić je naveo da je međubankarsko tržište danas otvoreno kad je bilo nešto iznad 124 dinara za evro, ali da je NBS već intervenisala prodajom deviza, ne navodeći o kom iznosu je reč.

"Ne damo da dinar ide preko 124, a funta je pala 10 odsto, e to je zato što smo vodili odgovornu politiku", kazao je Vučić i dodao još jednom da građani ne brinu i da Srbija ubrzano stiže standard evropskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: