Biznis forum juga Srbije u Nišu 23. i 24. juna

U Nišu će se 23. i 24. juna održati "Biznis forum juga Srbije" na kome će se okupiti oko 200 predstavnika ambasada, finansijskih institucija i univerziteta.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 22.06.2016.

18:29

Biznis forum juga Srbije u Nišu 23. i 24. juna
Foto: Thinkstock

Forum će okupiti i predstavnike razvojnih organizacija, kompanija, poslovnih udruženja i medija iz zemlje i inostranstva koji će govoriti o potencijalima za razvoj juga Srbije.

Kako je saopštio organizator, Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF), ovaj dvodnevni skup je novi investiciono-razvojni program koji podstiče investicije u centralnu i južnu Srbiju, jer taj region poseduje veliki potencijal u prirodnim, ali i ljudskim reursima.

Dodaje se da jug Srbije ima puno šansi za razvoj u oblastima infrastrukture, putnih i telekomunikacionih koridora, slobodnih zona, s obzirom na blizinu međunarodnih granica sa Crnom Gorom, Albanijom, Makedonijom i Bugarskom.

U saopštenju se navodi da su kapaciteti juga Srbije i u oblasti proizvodnje i prerade hrane i stočarstva, posebno organske proizvodnje, ali su i energetika i vodna industrija "nepresušan izvor" projekata za koje postoji interesovanje Italije, Austrije, Nemačke, Slovačke, Norveške, Bugarske, Češke, Francuske i Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: