Evo kako izgleda "Nikola Tesla" FOTO

Sutrašnji prvi let na avio-liniji Beograd-Njujork predstavlja krunu trogodišnjeg rada za Er Srbiju koja je jedna od najuspešnijih i najboljih kompanija u Evropi

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.06.2016.

14:27

Evo kako izgleda
Foto: Tanjug

To je ocenjeno na konferenciji za štampu povodom predstavljanja aviona “Erbus A330”, kojim će se leteti do Njujorka pet puta nedeljno.

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali je istakao da početak dirketnih letova za SAD otvara novu stranicu u istoriji ne samo ove kompanije, već grada i čitave zemlje.

“Nakon 24 godine imaćemo ponovo direktan let Beograd-Njujork i to od strane naše avio-kompanije. Time smo jedina od 11 zemalja u regionu koja će imati direktne letove koje obavlja domaća kompanija. Takođe ta linija označava krunu svega što smo radili protekle tri godine za Er Srbiju”, naglasio je on.

Mali je podsetio da se krenulo sa JAT-om i njegovom zastarelom flotom, koji je imao velike gubitke, a da sada imamo profitabilnu kompaniju, koja leti na većem broju destinacija sa novim avionima.
Foto: Tanjug
“Ponosni kada vidimo što imamo jednu od najuspešnijih i najboljih kompanija u Evropi. Bez Etihada, njihovog znanja, učestvovanja u programu konsolidacije ne bismo bili ni blizu da imao nacionalnu kompaniju i da letimo za SAD”, uveren je on.

Mali je ukazao da Srbija beleži istorijske rezultate u ekonomskim reformama, da je stopa rasta od 2,5 odsto za ovu godinu i četiri odsto u narednoj rekordni rast, a da Er Srbija daje doprinos tome.

Letovi za Njujork će dalje pospešiti privredni razvoj Srbije, razvoj tržišta i investicije, naglasio je on, dodavši da Er Srbija treba da bude pokretač ekonomskog razvoja koji se već dešava u Srbiji i treba da se nastavi.
Foto: Tanjug
Mali je istakao da su pripreme za let za Njujork trajale godinu i po.

On je preneo da je više od 15.000 karata prodato i da je to iznad biznis plana.

Prema njegovim rečima, otvaranje linija prema Kijevu, Parizu i Zagrebu je bilo važno jer su to linije kojima će se dovoziti putnici da lete za Njujork.

“Imamo najbolju avio-kompaniju u regionu, koja dominira ovim delom sveta”, naglasio je Mali, zahvalivši se premijeru Aleksandru Vučiću na podrški i pomoći, ističući da bez njega kompanija ne bi bila gde jeste, kao i da ne bi bilo ni leta za Njujork.
Foto: Tanjug
Takođe je kazao da Er Srbija razmišlja o daljim koracima i da je logično razmišljati o otvaranju novih prekookenanskih letova.

Prema njegovim rečima, razmišlja se o letu u Kanadu, za Čikago, i da se trenutno rade analize, ali da odluke još nisu donete.

Generalni direktor Etihada i potpredsednik Nadzornog odbora Er Srbije Džejms Hogan istakao je da je veliki put pređen i da je Er Srbija primer toga kako jedna mala kompanija može da napreduje.

“JAT više ne postoji i sada počinje era Er Srbije, koja je vodeća kompanija na Balkanu, i iskreno govoreći trebalo bi da bude vodeći brend i u Evropi”, poručio je on.
Foto: Tanjug
Hogan je ukazao da Er Srbija ima modernu flotu aviona, koja je kompaktna,dodavši da je Beogard čvorište sa 500 letova nedeljno ka 44 destinacije.

Er Srbija je prevezla 2,5 miliona putnika, što je dokaz da je kompanija srednje veličine, dodao je on.

Letom za Njujork počinje nova faza u razvoju Er Srbije, uveren je Hogan i dodaje da će posle 24 godine Beograd postati kapija Balkana ka SAD.

On smatra i da Srbija ne treba da bude samo čvorište za tranzit, već da je važno da se što više reklamira kao turistička destinacija, jer ima šta da ponudi.
Foto: Tanjug
Hogan je, takođe, zahvalio premijeru Vučicu, istakavši da bez njegove vizije i istrajnosti ne bi bilo moguće ostvariti ovaj posao.

On je dodao da je uloga Er Srbije u grupaciji bitna i da druge kompanije grupacije koriste njenu mrežu.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić ukazao je da je erbas A 330 avion koji pruža putnicima velik ugođaj i da je iznutra impresivan.

“Avion ima 254 sedišta, 18 u biznis, 236 u ekonomskoj klasi, svaki gost imaće TV ekran na sedištu sa stotinama filmova, igara, tv emisijama. U obe klase sedišta su široka i udobna, a gosti u biznis klasi moći će da pretvore sedište u krevet”, rekao je on.
Foto: Tanjug
Kondić je kazao da će letovi za Njujork podići standarde kada je reč o iskustvu na dugim letovima i da postoje dobrobiti za zemlju.

Cene su, prema njegovim rečima, konkurentne i prate tržište.

Sada je cena od 440 evra, u zavisnosti od datuma koji se bira za let do Njujorka.

Prodaja je, prema njegovim rečima, iznad svih očekivanja, a iznenađujuće je odakle sve putnici bukiraju karte.

Kondić je ukazao da je 60 odsto prodato u SAD, 35 u Srbiji, a ostatak karata je kupljeno u Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, pa čak i Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: