Vučić ispraća "Teslu" za Njujork i maše putnicima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra ceremoniji presecanja vrpce povodom uspostavljanja prvog direktnog leta za Njujork.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2016.

12:10

Vučić ispraća
Foto: Tanjug

Posle skoro četvrt veka, iz Srbije će se od 23. juna ponovo leteti za Ameriku, a ceremonija će biti održana u šest sati ujutru na Aerodromu "Nikola Tesla", saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Er Srbija će uspostaviti redovne direktne letove između svog matičnog Aerodroma “Nikola Tesla” i Međunarodnog aerodroma “Džon F. Kenedi”, koje će obavljati avionom erbas A330-200.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je predstojeće otvaranje leta Er Srbije za Njujork dokaz da je Srbija uspešna zemlja.

Kako je rekao Vučić, prodaja karata je 70 odsto veća nego što je očekivano. On je, na Međunarodnom sajmu koji je održan u Beogradu odgovorio na kritike da građani Srbije nemaju novac za avionske karte, pa je je rekao da “već sada imamo pune avione”.

Prve tri karte Er Srbije za let na liniji Beograd-Njujork kupili su ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša.

Oni su svoje karte kupili u pretprodaji za 399 evra, a karta košta između 500 i 600 evra.

Erbasov avion koji će leteti za Njujork i koji će nositi ime Nikole Tesle svečano je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim topovima na pisti Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Ovaj avion imao je i nekoliko probnih letova u regionu, pre leta za Njujork.

Iako su sve letelice u floti nacionalnog avio-prevoznika do sada dobijale imena "živih legendi", u "Er Srbiji" su odlučili da ovog puta naprave presedan i da avion nazovu po najvećem srpskom i svetskom naučniku.

Podsetimo, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da se radi i na uspostavljanju direktnih letova do Čikaga i Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: