"Posle Njujorka Er Srbija i do Čikaga i Kanade"

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija po vazdušnom saobraćaju i vazduhoplovstvu već u Evropi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2016.

15:50

Foto: Tanjug

Ona je istakla da Srbija ispunjava sve svetske i evropske standarde po pitanju vazduhoplovstva, po čemu je "priznata i poznata u svetu".

"Mi smo zemlja koja razvija male aerodrome i ovo je znak da Srbija želi da bude prepoznata kao turistička destinacija. Nadam se da ćemo zajedno raditi na tome, jer je u 2015. godini prihod od turizma bio oko milijardu evra", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da će za dva dana biti otvorena direktna avionska linija Beograd - Njujork i dodala da se radi na uspostavljanju direktnih letova do Čikaga i Kanade.

"Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu iz dana u dan beleži sve veći broj putnika, što govori da će biti regionalni lider u narednih 10 godina. Radimo na razvoju aerodroma u Nišu u koji je dosta uloženo kako bi mogao da se koristi tokom cele godine. Razvijaćemo i male turističke aerodrome u Srbiji", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: