Si Đinping: Helstil da održi obećanje i vrati sjaj

Predsednik Kine Si Đimping, obraćajući se okupljenim u Smederevu, rekao je da Kinu i Srbiju veže posebno prijateljstvo i osećanja.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2016.

11:30

Si Đinping: Helstil da održi obećanje i vrati sjaj
Foto: Tanjug

On je rekao da jedna kineska poslovica kaže da “Udaljenost ne utiče na odnos dobrih prijatelja” i doda da je cilj razvoja odnosa Srbije i Kine da se još više produbi prijateljstvo i uzajamno korisna saradnja, kao i da se odnos podigne do novog nivoa.

"U vašim očima sam video prijateljstvo prema kineskom narodu i želju za uspehom Železare”, rekao je Si Đinping Vučiću i Nikoliću.

"Uveren sam da ćemo iskoristiti prednosti uz intenzivnu saradnju, a da će se u Železari sigurno pojaviti sjaj i vitalnost”, rekao je Đinping i pozvao čelnike Hestila da održe ono što su rekli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

20 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

6 h

Podeli: