Vučić: Smejali ste se, a pitanje plata na jesen

MMF će povećati procenu rasta Srbije na 2,5 odsto ove godine, kako sam i najavljivao, a mnogi su se smejali, rekao je mandatar Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.06.2016.

13:16

Vučić: Smejali ste se, a pitanje plata na jesen
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, Srbija beleži rast najveći u poslednjih deset godina, a zabeležen je uprkos reformama.

“To je rast zasnovan na izvozu i investicijama. Očekujem da ćemo sledeće godine dostići rast od 4 odsto i da ćemo imati i veći standard i veće plate, a svega toga ne bi bilo da građani nisu podržali politiku teških mera”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da će pitanje većih plata i penzija sa MMF poteći u septembru ili oktobru.

"Konačno mogu da čujem reči, kako oni kažu (MMF) o impresivnim rezultatima koje su postigli ne Vlada nego građani Srbije. Građanima je očigledno dojadilo da aspirinom leče rak”, rekao je on.

Naveo je da je Srbija jedna od najperspektivnijih evropskih zemalja.

"Plate jesu male, standard jeste nizak, ali prvi put su prešle 400 evra i verujem da ćemo uspeti da dođemo i do onih 500 evra prosečne plate u Srbiji", rekao je on i dodao je da je ponosan na Srbiju i na građane zbog svega što su uradili za nepune dve godine i pored poplava, suše, problema u reginu.

"Uspeli smo da te rezultate ostvarimo. Ako budemo imali snage, biće u zapadnim udžbenicima proučavano da smo zemlja koja je sa najboljim mogućim rezultaima prošla kroz reforme MMF", naveo je Vučić.

On je rekao i da vladu čeka mnogo poteškoća u narednom periodu

“Moraćemo ubrzano da rešavamo probleme u javnim preduzećima, da budemo manje ljudski i politički licemeri, potrebna je podrška cele nacije za rešavanje tih problema”, kaže Vučić.

On je dodao da su sastanci sa EBRD veoma važni jer određuju našu budućnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: