Šeik iz Katara kupuje hotele na jugu Srbije

Biznismen iz Katara Ali Abdula MS al Macki izlicitirao je 1,08 miliona evra za kupovinu većinskog udela u Hotelsko-ugostiteljskom preduzeću Evropa iz Surdulice.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.05.2016.

18:28

Šeik iz Katara kupuje hotele na jugu Srbije
(Foto: Thinkstock.com)

Prema podacima Ministarstva privrede, on je time stekao uslov da ga Komisija za sprovođenje postupka proglasi kupcem 70 odsto udela tog preduzeća u koje spadaju hoteli "Srbija" u Surdulici, "Vilin Lug" u Crnoj Travi, kao i "Jezero" i "Promaja", na obali Vlasinskog jezera.

Ugovor još nije zaključen, jer najpre Ministarstvo privrede mora dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje ugovora.

Početna cena za kapital Hotelsko-ugostiteljskog preduzeća „Evropa" iznosila je 336.225 evra, a početna cena na javnom nadmetanju bila je najviša koju je ponudila jedna od zainteresovanih strana i iznosila je 390.000 evra.

U nadmetanju za Hotelsko-ugostiteljsko preduzeće „Evropa“ bila su tri učesnika čije je prijave za učešće odobrila Komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: