Da li su Francuzi spremili novac za Brezovicu?

Ističe rok do kada bi francuski konzorcijum MDP konsalting trebalo da preda potvrdu da je obezbedio 163 miliona evra za izgradnju novog ski-centra na Brezovici.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.05.2016.

16:09

Da li su Francuzi spremili novac za Brezovicu?
Screenshot/B92

Da li će francuski investitor ući u posao biće poznato u narednih nekoliko dana.

Pre 30 meseci je saopšteno da će francuska kompanija preuzeti skijaški centar na Brezovici. Od tada do danas sve je mrtvo slovo na papiru. Ministar lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Ljubomir Marić kaže da je konzorcijum dostavio neku dokumentaciju, a da će se narednih dana znati da li je MDP uspeo da zatvori finansijsku konstrukciju.

“Zaista ako je potrebno da se zadnji dan predaje dokumentacija, onda je vrlo upitno da li je neko uspeo da ispuni sve one uslovi koji su traženi. Naš će predlog biti takav da ukoliko ova investicija propadne svakako treba ići na širenje kapaciteta i pronaći u što bližem okruženju jednog proverljivog i sigurnog investitora”, kaže Marić.

Plan francuskog investitora predviđa rušenje celog skijališta i hotela Molike, a najveći deo te imovine je imovina Ineks ski-centra Brezovica. U njemu je zaposleno 176 radnika, a sa radom Ski-centra se direktno povezuje još 150 radnika koji rade na samom skijalištu. Iz Ministarstva privrede Srbije navode da je evidentan pritisak samozvane Privatizacione agencije Kosova, koja zahteva da se izvrši registracija preduzeća kod kosovskih institucija.

Prema izvoru lista "Koha ditore", francuski konzorcijum je u razgovoru s turskom kompanijom "Limak", s kojom bi ušao u posao realizacije projekta na Brezovici. Skijališta Srbije su ranije najavila pokretanje investicionog spora pred međunarodnom arbitražom u Parizu protiv Prištine zbog odluke o eksporprijaciji imovine Ski-centra Brezovica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: