Trgovci su danas imali pune ruke posla, a vi?

Beograd -- Pravoslavni hrišćani uveliko se pripremaju za Uskrs, a za razliku od mnogih koji su dan proveli neradno, trgovci su danas radili više nego običnim danima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Pune ruke posla i za prodavce i za kupce. Poslednji je trenutak za kupovinu, a i jaja se po tradiciji danas farbaju. Za kvalitetnu robu na Zemunskoj pijaci vredi stajati u redu.

Cena za svačiji džep, od 8 do 15 dinara. Sveža i domaća na pijaci su i skuplja.

U prahu, tableti, gelu, sa dekoracijom, u omotu, izbor farbe i dezena za dekoraciju je raznovrstan. Ne izostaju ni noviteti: Samolepljivi cirkon za uskršnje jaje.

Za one s manje strpljenja, mašte ili slobodnog vremena, u ponudi su već gotova jaja. Ima ih za svačiji ukus: od pažljivo pripremljenog dekupaž jajeta do klasičnog uskršnjeg primerka.

Sveža, rečna ili morska, živa ili spremna za pripremu, riba će danas kod mnogih biti na jelovniku. Prodavci kažu da se ljudi više raspituju o ceni nego kvalitetu robe. Najvolje “ide” bela babušla koja košta 200 dinara.

Uskršnji praznici praznuju se od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa. Neradni dani u Srbiji trajaće od 29. aprila do utorka, 3. maja jer se ove godine poklapaju Uskrs i Praznik rada.

Opširnije u vedeo prilogu.

strana 1 od 293 idi na stranu