Vučić: Razgovaraću s radnicima i vlasnicima Jure

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će se postarati da lično razgovara sa vlasnicima i radnicima fabrike elektro-kablova Jura u Leskovcu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.04.2016.

23:20

Vučić: Razgovaraću s radnicima i vlasnicima Jure
Foto: Tanjug, arhiva

Radnici te fabrike su ovih dana organizovali petnaestominutni štrajk zbog navodne torture vlasnika

Premijer je gostujući na TV Prvoj rekao da je naložio ministru Aleksandru Vulinu da vidi o čemu se tamo tačno radi.

"Ali, dajte da zaštimo investitore koji dolaze, da ih ne teramo samo zato što nam je to tema i što želimo nekome da se dodvoravamo", rekao je premijer Vučić.

Smatra da je sve što se ovih dana dešavalo u toj fabrici, misleći na protest radnika, trebalo da bude tiše i da se ne vodi kampanja protiv investitora, pogotvo što hoćemo još investicija iz Južne Koreje.

Radnici Jure organizovali su petnaestominutni štrajk nezadovoljni što moraju da rade na drugi dan Uskrsa, a list "Danas" objavio je navode sindikata da zaposleni u Juri u Leskovcu trpe torturu, da ih tuku metalnim palicama, da im ne dozvoljavaju odlazak u toalet i savetuju da nose pelene, kao i da su žene napastvovane seksualno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: