"Da je 3 fabrike municije, sve bismo prodali" FOTO

Državna kompanija Jugoimport SDPR počela je gradnju fabrike streljačke municije kod Požege u koju će biti uloženo 90 miliona evra i koja će uposliti 350 radnika

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 26.04.2016.

13:36

Foto: Tanjug

Kamen temeljec postavljen je danas u mestu Užići.

Investitor nove fabrike je firma Borbeni složeni sistemi DOO, koja je deo Jugoimport SDPR sistema, a radove izvodi PMC Inženjering.

Fabrika će proizvoditi municiju malog kalibra od 5.56 mm, 7.62 mm i 9 mm, sa godišnjim kapacitetom proizvodnje od 140 miliona komada.
Foto: Tanjug
Planirano je da prva i druga faza izgradnje fabrike budu završene do jula 2017, kada će zaposliti 350 radnika.

Nakon treće faze izgradnje fabrike, čije se okončanje planira za 2020. godinu, u njoj će biti zaposleno još 100 radnika.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za fabriku, najavio je da će izdvajanja za odbrambenu industriju biti šest puta veća.
Foto: Tanjug
"Za samo četri godine povećaćemo odbrambenu snagu vojske. Želimo mir, razvijaćemo industriju i ekonomiju naše zemlje, zato nam je važna stabilost. Srbija raste ekonomski, ove godine imaće rast preko dva odsto, a već sledeće preko tri odsto", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je municija od 12,7 milimetara veoma tražena u svetu i da, kada bismo imali tri fabrike, svu municiju bismo uspeli da prodamo.

On je, povodom gradnje fabrike vojne municije u Užičhima, istakao da će Srbija višše ulagati u vojsku, da vojska bude mnogo snažnija, ali ne zato da bismo nekog napadali, već da bismo sačuvali zemlju i u stabilnim okolnostima razvijali industriju i ekonomiju uopššte.
Foto: Tanjug
On je istakao da će se "oštro suprotsavljati svakom pokušaju destabilizacije Srbije"

"Hoćemo da ovi ljudi ovde mogu da rade da bi investitori mogli da dolaze. To je ključna stvar za nas", kazao je Vučić.

Najavio je da dva ruska helikoptera MI-17 stižu u Srbiju za mesec dana i da je u toku njihovo preuzimanje, a da će posle toga biti nabavljene druge letelice.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: