"Panasonik" u Svilajncu uvodi i brizganu plastiku

Kompanija "Panasonik" u fabrici u Svilajncu, uz proizvodnju elektronskih komponeti za rasvetna tela, uvodi u proizvodnju i brizganu plastiku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

To je izjavio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Imam informaciju da bi probna proizvodnja brizgane plastike u "Panasoniku" krenula ove godine, dodao je Milanović na konferenciji za novinare.

"Ako taj program zaživi kao ovaj sa rasvetnim telima oni su spermni da grade još jednu fabriku i zato traže još 2,5 hektara zemljišta i jake izvore energetike - električne energije koju koriste za proizvodnju", rekao je Milanović.

On je dodao da će opština "Panasoniku" za širenje dati još 2,5 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni "Veliko polje" gde se sada nalzi fabrika.

"Panasonik" je veoma značajan za Svilajnac i kada je u pitanju zapošljavanje radnika, ali i novac koji izdvaja u budžet opštine, a radi se od oko 20 miliona dinara godinišnje, podsetio je Milanović.

"Panasonik" je počeo proizvodnju u Svilajncu u januaru 2011.godine sa 14 radnika, danas ih zapošljava 390, sa početkom proizvodnje brizgane plastike zaposliće još 110 radnika.

"Panasonik" je, prema podacima Regionalen privredne komore za Ssumadiju i Pomoravlje u Kragujevcu za 2015.godinu, na trećem mestu po izvozu, a prvi u Pomoravlju.

Zahvaljući izvozu "Panasonika lighting device Serbia" Svilajnac je lane ostavrio suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa svetom od oko 30 miliona dolara.

strana 1 od 293 idi na stranu