"Srbiji ranije ni paru ne bi dali, sad je uspešna"

Subotica -- Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da je Srbija danas uspešna zemlja i dobar sused Mađarske, zahvaljujući uspešnoj i dobroj ekonomskoj politici aktuelne vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Srbiji pre nekoliko godina niko ni paru ne bi dao, jer je država bila 'oborena na zemlju', ali je uspela da se uzdigne i priključi susednim zemljama, zahvaljujući dobrom rukovodstvu, uspešnoj i hrabroj politici", izjavio je Orban posle obilaska novog pogona mađarske kompanije "Masterplast" u Subotici, s premijerom Aleksandrom Vučićem.

On je čestitao Vučiću na tome što je Srbiju učinio uspešnom zemljom i dobrim susedom Mađarske.

Orban je rekao da to što su odnosi Mađarske i Srbije dobri nije došlo samo od sebe, već da je u to trebalo uložiti mnogo rada i truda Mađara koji žive u Vojvodini, ali i opredeljenost Vlade Srbije.

"Ako ne budemo uspeli održati dobru saradnju, ako vlade u Mađarskoj i Srbiji ne budu smatrale važnim tu saradnju, onda ni ekonomski ni privredni rezultati neće moći da opstanu", rekao je Orban.

Orban je rekao da je ubeđen da Mađari i Srbi imaju zajednički interes da se politika saradnje dve zemlje nastavi, a tome, rekao je, doprinosi i investicija u Subotici, u koju je uložila i vlada Srbije i mađarska vlada

On je pozvao Mađare koji žive u Srbiji da izađu na izbore i da učestvuju u donošenju odluka, navodeći da ja važno da imaju jake zastupnike njihovih interesa u Beogradu i u parlamentu.

Orban je rekao da Mađari "imaju jednu staru želju" - da Srbija što pre postane članica EU, jer je to, naveo je, u interesu svih građana Srbije, Mađara koji žive u Srbiji, ali bi bilo dobro i za Mađarsku i za EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 293 idi na stranu