Srpski sajt prodat za 15 miliona EUR

Domaći sajt Ask Gamblers prodat je za 15 miliona evra malteškoj kompaniji Catena Media.

Izvor: Startit
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

Ask Gamblers je samo početkom ove godine imao profit veći od 650.000 evra.

Startit prenosi da je u pitanju najveća javno poznata akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije.

Devetogodišnji Ask Gamblers je najposećeniji veb-portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine za edom proglašavan je najboljim sajtom za igre za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova s onlajn kazinima, što je dovelo do vraćanja igračima pet miliona evra, a to je i podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za Catenu, koja pre akvizicije ima 130 zaposlenih u tri zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi Ask Gamblersa u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000€ sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i pridruženih aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijenata godišnje.

Direktor Catena Medije Robert Anderson istakao je nekoliko razloga zbog čega su se odlučili na akviziciju:

"Izuzetno smo ponosni na akviziciju Ask Gamblers, koji je jedan od najboljih brendova na pridruženom tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za Catena Media. Aks Gamblers je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije. Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skaldu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visoko kvalifikovanim pojedincima i ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar za Catena Media".

Cena od 15 miliona biće plaćena u tri tranše — tri miliona evra pri završavanju transakcije, 8,25 miliona kada se sva sredstva transferuju na Catena Mediju i 3,75 miliona šest meseci po akviziciji.

Catena Media osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Igor Šalindrija, osnivač Ask Gamblersa, povodom akvizicije dao je kratku izjavu:

"Catena Media je izrasla u jednog od najinteresantnijih igrača u našoj industriji i posebno je uzbudljivo što će Ask Gamblers sada ući u svoju novu fazu zajedno sa njima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 293 idi na stranu