Sertić: Kinezi se javili, proveravamo ih

U roku od dve nedelje biće poznato da li ponuda koja je podneta za kupovinu Železare odgovora uslovima koji su postavljeni, kaže ministar privrede Željko Sertić

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.03.2016.

18:59

Sertić: Kinezi se javili, proveravamo ih
Foto: Tanjug

"Vrlo brzo ćemo, u roku od dve nedelje, imati konačan status, da vidimo da li ponuda koja je predata odgovora uslovima koje tenderska dokumenetacija zahteva. Ako sve to bude u skladu sa nekim prethodnim najavama koje smo imali, već u aprilu možemo očekivati ne samo objavljivanje rezultata već možda i potpisivanje ugovora", rekao je Sertić.

Ministar je potvrdio da se kineska kompanija Hbis javila na tender i otkupila dokumentaciju.

On je dodao da Evropska unija očekuje da tender bude javan i svi postupci transparentni, a to sve je, kako je rekao, ispoštovano.

“Već duže vremena vodimo razgovore ne samo vezano za Železaru, nego uopšte. Evropska komisija vodi računa o državnoj pomoći u smislu davanja sredstava koja se nikada ne vraćaju državi. To radi za sve zemlje pa i za nas. To nije dozvoljeno, jer narušava konkurenciju”, rekao je Sertić.

Ministar ističe da, preuzimajući sve obaveze na putu ka članstvu u EU, moramo da poštujemo takve ekonomske postulate.

“Mi sa njima razgovaramo o svemu šta se dešavalo, što se tiče samih procedura, tendera mi smo ispoštovali sve što Evropa i razvijeni svet od nas traži”, rekao je Sertić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: