"Srbija ne odustaje od cilja, biti među prvih 30"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa regionalnom direktorkom Svetske banke za jugoistočnu Evropu Elen Goldstin.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2016.

17:22

Foto: Beta

Razgovare su o regionalnom povezivanju, uklanjanju carinskih i necarinskih barijera i poboljšanju rejtinga Srbije na Duing biznis listi.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, Goldstin je istakla da se Srbija već nametnula kao lider u sprovođenju reformi u regionu u mnogim oblastima, zbog čega ima važnu ulogu u ovom procesu.Mihajlović je istakla da je prioritet uklanjanje svih barijera koje ograničavaju regionalnu saradnju, kretanje ljudi, robe i usluga i trgovinsku razmenu.

"Na tome radimo ne samo ubrzanom izgradnjom infrastrukture, već i reformama na kojima radi Radna grupa za unapređenje rejtinga Srbije na Duing biznis listi”, istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da je upravo prekogranična trgovina jedna od ključnih oblasti u ovoj godini za poboljšanje pozicije na Duing biznis listi, gde je cilj da Srbija bude rangirana među prvih 30 zemalja po uslovima poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: