Poslednje upozorenje: Gradite ili raskidamo ugovor

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović zatražila je na sastanku sa čelnicima Puteva Srbije da se izda upozorenje izvođačima da su dužni da poštuju rokove.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Reč je o ugovorenim rokovima u realizaciji projekta obnove puteva i unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

"Izvođači i projektantske kuće angažovane na Projektu rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji dužni su da poštuju ugovorene rokove. Sa onima koji nisu u stanju da poštuju ugovorenu dinamiku, ugovori će biti raskinuti", poručila je Mihajlovićeva.

Kako je rekla, u novoj građevinskoj sezoni svi zajedno, od ministarstva, preko Puteva Srbije do svih izvođača i projektanata, moraju da se potrude da se i u novoj građevinskoj sezoni ponove dobri rezultati iz 2015. godine, kad je izgrađeno više od 100 kilometara auto-puteva i obnovljeno oko 120 kilometara ostalih puteva.

Rok za rehabilitaciju 10 do sada ugovorenih deonica, ukupne dužine 192 kilometra, ističe 30. juna, a vrednost poslova na projektovanju i rehabilitaciji iznosi oko 68 miliona evra, saopštilo je ministarstvo.

Plan Puteva Srbije je da u toku 2016. godine bude završeno projektovanje na još 11 deonica ukupne dužine 260,4 kilometara.

Projekat rehabilitacije 1.100 kilometara puteva u Srbiji vredan 400 miliona evra traje četiri godine i realizuje se uz finansijsku podršku Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, a deo sredstava obezbeđen je iz budžeta Srbije.

Vesti

Dinar miruje tokom vikenda

Beograd -- Dinar će u ponedeljak, 25. juna, zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,1074 dinara za jedan evro.

Srbija petak 22.06. 17:52 Komentara: 0
strana 1 od 9638 idi na stranu