I Miki Manojlović dobio svoj avion/FOTO

Beograd -- Novi avion u floti nacionalnog avio-prevoznika tipa erbas A-319 dobio je ime proslavljenog dramskog umetnika Predraga Mikija Manojlovica.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

To je četvrta cenjena ličnost iz Srbije po kojoj je avion dobio ime.

"Vrlo sam srećan zbog ovoga. Posle tri velike legende srpskog sporta, Đokovića, Divca i Stankovića, evo i mene. To je velika čast", rekao je Manojlović.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je dodao da mu je veoma drago što ga je srpska nacionalna avio-kompanija prepoznala kao nekoga kome pripada čast da se po njemu zove avion.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ova odluka deo je Er Srbijinog programa "Žive legende“ kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovete sa novim brendom tog avio-prevoznika.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Svoje avione "dobili" su i bivši profesionalni košarkaški as i legenda NBA lige Vlade Divac, kao i međunarodna fudbalska zvezda Dejan Stanković.

Proslavljeni glumac obišao je i krstio novi avion, zajedno sa generalnim direktorom kompanije Er Srbija Danetom Kordićem.

Manojlović je odabran zbog doprinosa razvoju filma, pozorišta i televizije na prostoru bivše Jugoslavije i u Srbiji, tokom karijere koja traje skoro pet decenija.

strana 1 od 302 idi na stranu