Antić: Gradićemo vetrenjače od 100 megavati

Energetika je najznačajniji resurs koji Srbija poseduje i bez dileme, naša zemlja je najznačajnija u energetskom smislu u regionu, kaže Aleksandar Antić.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.03.2016.

12:54

Antić: Gradićemo vetrenjače od 100 megavati
Foto: Freeimages.com

“Treba da budemo lokomotiva u celom regionu. Zakonodavni okvir važan je da bi energetika ušla u održivi nivo nivo razvoja. Srbija nastavlja implementaciju evropskog zakona, odgovorno posmatramo budućnost trošenja fosilnog goriva ali važna je zaštita životne sredine”, rekao je ministar energetike.

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko nedelja usvojićemo direktive koje će omogućiti realizaciju projekta energije vetra kako bi počela izgradnja velikih vetrenjača snage preko 100 megavata.

“Vetrenjače snage 500 megavatabiće izgrađene u Vojvodini i time ćemo povećati udeo obnovljive energije”, rekao je on i podsetio da je u Kuli već puštena vetrenjača

On je istakao da investicije u energetiku zapošljavaju armiju podizvođača i obezbeđuju zapošljavanje.

“Nema razvoja privrede Srbije bez velikih energetskih investcija”, rekao je ministar na Regionalnoj konferenciji "Energetske perspektive i efikasnosti" koju organizuje Kolor pres grupa u Novom Sadu i dodao se sa Kinezima gradi prvi veliki objekat u tom smislu odnbosno Kostolac b3 od 350 megavata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: