Antić: Gradićemo vetrenjače od 100 megavati

Novi Sad -- Energetika je najznačajniji resurs koji Srbija poseduje i bez dileme, naša zemlja je najznačajnija u energetskom smislu u regionu, kaže Aleksandar Antić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Freeimages.com
Foto: Freeimages.com

“Treba da budemo lokomotiva u celom regionu. Zakonodavni okvir važan je da bi energetika ušla u održivi nivo nivo razvoja. Srbija nastavlja implementaciju evropskog zakona, odgovorno posmatramo budućnost trošenja fosilnog goriva ali važna je zaštita životne sredine”, rekao je ministar energetike.

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko nedelja usvojićemo direktive koje će omogućiti realizaciju projekta energije vetra kako bi počela izgradnja velikih vetrenjača snage preko 100 megavata.

“Vetrenjače snage 500 megavatabiće izgrađene u Vojvodini i time ćemo povećati udeo obnovljive energije”, rekao je on i podsetio da je u Kuli već puštena vetrenjača

On je istakao da investicije u energetiku zapošljavaju armiju podizvođača i obezbeđuju zapošljavanje.

“Nema razvoja privrede Srbije bez velikih energetskih investcija”, rekao je ministar na Regionalnoj konferenciji "Energetske perspektive i efikasnosti" koju organizuje Kolor pres grupa u Novom Sadu i dodao se sa Kinezima gradi prvi veliki objekat u tom smislu odnbosno Kostolac b3 od 350 megavata.

Srbija

strana 1 od 302 idi na stranu