Zašto Izraelci grabe nekretnine u Srbiji?

Beograd -- Ambasador Izraela Josef Levi je izjavio da su investitori iz te zemlje sve više zainteresovani za ulaganja u Srbiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
(Foto: Thinkstock.com)
(Foto: Thinkstock.com)

On je istakao da srpsko tržište nekretnina ima veliki potencijal.

Levi je na Prvoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina rekao Tanjugu da investitori iz Izreaela veruju u srpsko tržište nekretnina i to ne zbog prijateljskih odnosa dve zemlje već zato što mogu da namirišu dobru atomsferu za ulaganje, ali i dobre poslovne rezultate.

"zrael vidi veliki potencijal u Srbiji. Vi ste, što bi se reklo, na pet minuta od Evrope. Imate odličnu geografsku lokaciju, kao i odlične ljude", naglasio je ambasador.

Levi kaže da je u Srbiji već četiri godine i da sada može da pređe Savu i Dunav preko novih mostova i da ga raduje što je počela realizacija projekta budućnosti - Beograd na vodi.

On je naglasio da postoji velika vizija za razvoj Beograda, kao i da su izraelske kompanije zadovoljne saradnjom sa republičim i gradskim vlastim i da dobro posluju u Srbiji.

“Neki kažu da su cene nekretnina preskupe i da je metar kvadratni u Beogradu skuplji nego u Budimpešti, ali u Tel Avivu je tri puta skuplji od Beograda”, naveo je Levi.

Prema njegovim rečima, skoro 10 godina u centru Tel Aviva je kvadrat bio tri do četiri hiljade evra, pa su se investitori žalili na jednoj konferenciji, a danas su cene do 10.000 evra po kvadratu, tako da sve zavisi kako se koje tržište razvija, jer ima svoje specifičnosti.

“Da sam investitor, lično bih uvek uložio u Beograd”, naveo je Levi. On ističe da Vlada Srbije treba da nastavi politiku otvorenih vrata prema investitorima, kao i da nastavi sa reformama u smanjivanju procedura.

Kako je rekao, Beograd je sada mnogo otvoreniji za investicije i biznis.

Levi je naglasio da Beograd ima 200 kilometara obale i da je za Beograd dobra okolnost to što ima mnoge delove koji su netaknuti i to u samom gradu, što bi svakako trebalo iskoristiti za investicije.

strana 1 od 297 idi na stranu