Vučić i Skat prvi putnici za Njujork, cena 399 EUR

Beograd -- Prve tri karte Er Srbije za let na liniji Beograd-Njujork kupili su ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat, premijer Aleksandar Vučić i građanka Marija Gaćeša.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Vučić je na Međunarodnom sajmu turizma rekao da je svoju kartu platio 399 evra, najavio je da ta cena važi u pretprodaji za sve potencijalne putnike, a da će posle toga koštati između 500 i 600 evra.

Direktan let iz Beograda za Njujork mali je, ali važan korak za Srbiju, za njenu budućnost, za reputaciju naše zemlje, ali i za privlačenje investitora, poručio je Vučić, dok je ambasador SAD Kajl Skat izrazio nadu da će ta linija dovesti i više Amerikanaca u Srbiju.

"Ovaj poslovni potez Er Srbije i Aerodroma Beograd važan je i zbog toga što će time Beograd postati centar regiona, pa će i ljudi iz drugih zemalja u okruženju odavde direktno moći da lete za Njujork", rekao je Vučić na štandu nacionalne avio-kompanije.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Građanima Srbije Vučić je čestitao početak direktnih letova za Njujork, poručivši da će ta linija biti "dugoročna i dugovečna" i da ćemo "paletu" takvih prekookeanskih letova samo širiti u budućnosti.

"Hvala i svima u Srbiji koji su verovali u Aerodrom i Er Srbiju i našu želju da gradimo bolju i bogatiju zemlju", poručio je premijer.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat istakao je da je njegova dužnost da predloži svima u Americi da posete Beograd i Srbiju i upoznaju lepotu ovog regiona. To će, uveren je, sa direktnim letom Er Srbije ubuduće biti lakše.

Prema njegovim rečima, Njujork je uvek bio prvi korak za mnoge Srbe koji su išli u posetu toj zemlji, pošto je Amerika ceo kontinent.

"Nadam se da će i više Amerikanaca upoznati Srbiju i njene mogućnosti za turizam", rekao je Skat.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Konstatujući da je tema ovogodišnjeg sajma turizma "Gde još niste bili", dodao je da još ništa nije video u Srbiji, ali da će se to promeniti.

"Moj kalendar je pun za celu godinu. I moja dužnost je da predložim svima u Americi da posete Beograd i Srbiju i lepotu ovog regiona. Sa direktnim letom Er Srbije to će biti lakše", zaključio je Skat.

Er Srbija će direktnu liniju za Njujork uvesti od 23. juna ove godine i avioni ove kompanije leteće na toj liniji pet puta nedeljno.

Srpska kompanija će jedina u regionu imati tu liniju.

Vesti

strana 1 od 9307 idi na stranu