Više nije "vojna tajna", prodaju JNA HE

Opština Nova Varoš zainteresovana je da od Vojske Srbije kupi mini hidroelektranu u Bistrici.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.02.2016.

18:00

Više nije
Foto: Thinkstock

Hidroelektrana je izgrađena pre 30 godina za potrebe tunela namenjenih čuvanju robnih rezervi tadašnje Jugoslovenske narodne armije.

"Radovi na izgradnji i opremanju tunela za robne rezerve su odavno napušteni, a pošto je skinuta oznaka vojne tajne sa objekata u Bistrici, Vlada Srbije će ovih dana doneti odluku o prodaji mini elektrane", rekao je novinarima načelnik Zlatiborskog okruga i predsednik opštine Nova Varoš u tehničkom mandatu Dimitrije Paunović.

Prednost u kupovini imaće opština na čijoj je teritoriji izgrađena.

"Mi očekujemo nam se odobri i višegodišnja otplata objekta kroz efekte koje bude donosila elektrana. Mi smo takvu odluku usvojili u lokalnoj Skupštini i spremni smo da se pojavimo kao zainteresovani kupac", kaže Paunović.

Kako se nezvanično saznaje, početna cena mini hidroleketrane biće oko 100 miliona dinara, a upućeni kažu da će još toliko novca biti potrebno za dodatne radove kako bi počela da se proizvodi struja.

U novovaroškoj opštini kažu da bi ta ulaganja finansirali kreditom koji bi otplaćivali prodajom struje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: