Ovako će izgledati nova Ulica kneza Miloša/FOTO

Beograd -- Duž cele Ulice kneza Miloša, čija će rekonstrukcija početi sledeće godine, biće izgrađen podzemni parking, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Vesić kaže da će se time dobiti više od 480 parking-mesta, što je dvaput više nego sada.

On je gostujući na RTV Studio B naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija, ali prva koja će biti urađena na drugačiji način, a protok saobraćaja biće mnogo brži.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

“To će biti potpuno nova ulica, ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti pod komercijalnim cenama. Duž čitave ulice dobiće se po tri saobraćajne trake sa obe strane sa zelenilom između. Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima. To je jedna od naših najvećih i najprometnijih ulica, a ovaj način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone”, rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, neće biti ni autobuskih stajališta ,niti će automobili moći da stanu.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

“Pešački prelazi biće udaljeni od trga, što će omogućiti da, kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju, neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle beogradskog maratona u maju i trajaće 155 dana, naglasio je gradski menadžer.

Foto: Grad Beograd
Foto: Grad Beograd

Govoreći o manifestaciji Dani Beograda on je podsetio da je prošlo 1.138 godina otkad je prvi put grad pomenut pod ovim imenom i 149 godina od kada su knezu Mihailu Obrenoviću Turci predali ključeve Beograda.

Srbija

strana 1 od 297 idi na stranu