BG dobija još jedan Dom zdravlja

Grad Beograd objavio je tender za izgradnju novog Doma zdravlja na Labudovom brdu, površine veće od 2.000 kvadratnih metara, vredan 250 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.01.2016.

15:56

BG dobija još jedan Dom zdravlja
Foto: Thinkstock.com

U ovom Domu zdravlja lečiće se 44.000 stanovnika, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je, gostujući na TV Pink, rekao da je Grad objavio više tendera za kapitalne projekte infrastrukture i najavio da će sutra biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije za Plave horizonte, dok je u petak dobijena saglasnost Evropske investicione banke za izgradnju pristupnih saobraćajnica Mosta na Adi prema Tošinom bunaru, posao vredan 30,5 miliona evra, gde će u martu početi radovi.

"Raspisali smo tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica Prokopu, pešačka zona u centru grada će početi da se radi u maju, rekonstrukcija Karađorđeve u junu, zatim kolektor Surčin-Dobanovci, vodovodna mreža u Ripnju, fekalni kolektor u Jelezovcu i mnogi drugi objekti koji su važni za građane prestnice. To su kapitalni projekti koji se konačno rade i svi delovi grada mogu da kažu da se ravnomerno razvijaju", naglasio je Vesić.

Govoreći o novoj usluzi Parking servisa "Start Stop", Vesić je precizirao da ona omogućava građanima da plate parking za ono vreme koliko ostanu na parkingu, a ne kao do sada da plaćaju sat vremena, a ostaju desetak minuta.

On je posebno istakao da će novi Zakon o stanovanju, čije je donošenje inicirao Grad Beograd, uvesti red u oblast održavanja zgrada.

"Ubuduće će se formirati stambene zajednice koje čine svi vlasnici stanova. Oni će imati svoju skupštinu koja će birati upravnika koji će imati veća ovlašćenja, a stambena zajednica će biti pravno lice i biće u registru stambenih zajednica", rekao je Vesić.

Kako je dodao zgrade koje nemaju nikakvu skupštinu stanara i koje niko ne održava imaće rok da izaberu skupštinu srtanara i upravnika, a ukoliko to ne urade lokalna samouprava će postaviti prinudnog upravnika.

Govoreći o stanju bezbednosti u Beogradu i saradnji sa MUP-om Vesić je rekao da je zadovoljan saradnjom i da se trenutno radi da se u svim delovima grada otvore policijske ispostave.

"Beograd čvrsto stoji i iza premijera Vučića i vlade Srbije koja puno radi i bez čije podrške ne bi bila završena većina projekata u Beogradu, kao i iza ministra Stefanovića jer pokušavaju da uvedu red u zemlji i što konačno vladaju oni koje narod bira, a ne oni koji imaju novac i moć na neki drugi način. Zato mi verujemo da budućnost i razvoj Beograda zavisi od toga koliko će oni uspešno odoleti napadima", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: