90% ulica u Nišu nema upotrebnu dozvolu

Više od 90 odsto ulica i objekata u Nišu nema upotrebnu dozvolu, tvrdi gradonačelnik Zoran Perišić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.01.2016.

16:38

90% ulica u Nišu nema upotrebnu dozvolu
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

On kaže da je više od 600 gradskih objekata, koji čekaju legalizaciju, dokaz da je prethodna lokalna vlast radila mimo zakona.

Somborski bulevar u Nišu u funkciji je četiri godine, iako još nema upotrebnu dozvolu, kaže gradonačelnik. Dodaje da ovo nije usamljeni primer. Bez potrebne dokumentacije je većina objekata u gradu.

Do odgovora direktora Direkcije za izgradnju grada Branislava Jocića, i pored brojnih pokušaja, nismo uspeli da dođemo. Na optužbe prvog čoveka Niša odgovorio je bivši direktor Branislav Jovanović, u vreme čijeg mandata je najveći broj ovih ulica i objekata i urađen.

Rodoljub Mihajlović, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju, kaže da je izdavanje građevinskih dozvola u proteklom periodu onemogućavalo nepostojanje planske dokumentacije, čija je izrada kasnila četiri godine.

Mihajlović napominje da ni građani Niša nisu bili preterano savesni kada je nelegalna gradnja u pitanju. U evidenciji Uprave za planiranje i izgradnju je oko 40 hiljada bespravno izgrađenih objekata, dok ih je na terenu, kaže Mihajlović, mnogo više.

Opširnije u Vestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

14 h

Podeli: