90% ulica u Nišu nema upotrebnu dozvolu

Niš -- Više od 90 odsto ulica i objekata u Nišu nema upotrebnu dozvolu, tvrdi gradonačelnik Zoran Perišić.

Izvor: B92
Podeli
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

On kaže da je više od 600 gradskih objekata, koji čekaju legalizaciju, dokaz da je prethodna lokalna vlast radila mimo zakona.

Somborski bulevar u Nišu u funkciji je četiri godine, iako još nema upotrebnu dozvolu, kaže gradonačelnik. Dodaje da ovo nije usamljeni primer. Bez potrebne dokumentacije je većina objekata u gradu.

Do odgovora direktora Direkcije za izgradnju grada Branislava Jocića, i pored brojnih pokušaja, nismo uspeli da dođemo. Na optužbe prvog čoveka Niša odgovorio je bivši direktor Branislav Jovanović, u vreme čijeg mandata je najveći broj ovih ulica i objekata i urađen.

Rodoljub Mihajlović, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju, kaže da je izdavanje građevinskih dozvola u proteklom periodu onemogućavalo nepostojanje planske dokumentacije, čija je izrada kasnila četiri godine.

Mihajlović napominje da ni građani Niša nisu bili preterano savesni kada je nelegalna gradnja u pitanju. U evidenciji Uprave za planiranje i izgradnju je oko 40 hiljada bespravno izgrađenih objekata, dok ih je na terenu, kaže Mihajlović, mnogo više.

Opširnije u Vestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 307 idi na stranu