Srbi već kupili pola Grčke, spavaće i na plažama

Beograd -- Nezabeleženo interesovanje za letovanje u zemlji Helena. Turističke agencije prodale 50 odsto više soba. Traži se sve, cene ostale iste kao ranijih godina

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: Thinkstock.com
Foto: Thinkstock.com

Sukob Turske i Rusije neminovno će izazvati potres na turističkom tržištu. Ruski tur-operatori su potpuno odustali od Antalije, a nemački se nećkaju. U isto vreme turski hotelijeri se prave da se ništa ne dešava i ne žele da spuste cene. Naše agencije još nisu ponudile aranžmane za Tursku i ne treba ih očekivati pre Međunarodnog sajma turizma krajem februara. Međutim, pravo stanje znaće se tek posle martovskog sajma turizma u Berlinu, kada će tržište otvoriti oči turskim hotelijerima.

Potražnja za aranžmanima za letovanje u Grčkoj je toliko velika da u turističkim agencijama očekuju da će mnogi spavati na plažama.

Agencije su, do sada, prodale 50 odsto više aranžmana za letovanje u Grčkoj u odnosu na isti period 2014, a Grčka se, poslednjih dana prošle godine "prodavala", potvrđeno je Večernjim novostima u više turističkih agencija, bolje od novogodišnjih aranžmana i od zimovanja, pa tokom 2016. ne treba očekivati "last minit" popuste.

Najtraženiji je špic sezone, a ranijih godina se najpre prodavala predsezona. Naročito je veća prodaja apartmana za Halkidiki - čak za 50 odsto u odnosu na isti period lane, pa u mnogim turističkim agencijama ne planiraju da produže "first minit" popust posle 1. februara.

“Traži se sve”, kaže Jelena Milanović iz "Viva travela".

“Prodaju se apartmani, hoteli, putovanja autobusom, avionom, sopstvenim kolima”, sve se prodaje samo da je Grčka. Odlučili smo da uvedemo i avion za Pargu i Lefkadu. Očekujem da će Grčka biti rasprodata do kraja maja! Građani Srbije su apsolutno svesni situacije koja je na drugim destinacijama, pa ako ne mogu u Egipat, Tunis i u rizičnu Tursku, ostale su nam Grčka i Italija. Međutim, ne samo nama nego i Rusima i celoj Evropi. Grčka, Italija i Španija se toliko pune da sam sigurna da agencije koje nemaju fiksni zakup neće imati šta da prodaju.

Ista je situacija i u agenciji "Argus", gde kažu da za mnoga mesta u Haniotiju uopšte više nema soba, a za druga letovališta je ostalo tek pokoje mesto!

Poslednji popust od 10 odsto građani mogu da očekuju do kraja februara kada se održava sajam turizma.

“Cene su iste kao ranijih godina, ali posle 1. februara ne treba se nadati popustu za "rane uplate"”, kaže Miloš Jovović, direktor agencije "Travelend".

“Grčka je toliko tražena da nema razloga da se prodaje sa popustom. Takođe, hotele su zakupili ruski tur-operatori, pa će tek tu biti jagma. Grčka će, očigledno, biti apsolutni hit predstojećeg leta”, ističe on.

Srbija

strana 1 od 307 idi na stranu