RTS zaradio 4 miliona evra

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević kaže da je javni servis, nakon osam godina poslovanja sa gubicima, u 2015. godini ostvario dobit od četiri miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

14:38

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

"U prošloj godini smo, nažalost, imali gubitak od 18 miliona evra, što znači da smo se za godinu dana popravili za 22 miliona evra. Taj novac koji smo sada zaradili i ta dobit koju imamo, moraće da ide u otplatu tih ranijih dugova, ranijih gubitaka", kazao je Bujošević gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, iznos od 22 miliona evra koji je javni servis "suštinski uštedeo" u 2015. godini, predstavlja oko 70 odsto "onih para" koje će RTS u narednoj godini dobiti od pretplate.

"RTS uredno plaća svoje obaveze, te ćemo u narednom periodu platiti 20 miliona evra na ime poreza i doprinosa. U ovoj godini smo smanjili broj zaposlenih za oko 10 odsto, i sa tim ćemo morati da nastavimo i naredne godine. U 2016. godini ćemo morati da smanjujemo troškove i da štedimo kao što smo štedeli i ove godine", naveo je Bujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: