BG sija, a Knez Mihailova "opasna zona"

Beograd -- Grad svetliji i ukrašeniji nego dosad, a oko Trga Republike razvaljene ploče prete pešacima. Najopasnije kod velikog sata i Palate "Albanija"

Izvor: Večernje novosti
Podeli

Dok lampioni i novogodišnje osvetljenje obasjavaju prestonicu kao nikad ranije, razvaljene ploče na Trgu republike i delu Knez Mihailove ulice ružna su strana razglednice glavnog grada, pišu Večernje novosti.

U predvečerje velike novogodišnje žurke koja će trajati čitava četiri dana, te najavljenog dolaska 150.000 stranih turista, slika iz samog srca Beograda, gde je u toku manifestacija "Trg otvorenog srca", velika je sramota.

Beograđani, a i gosti koji su već uveliko počeli da stižu u naš grad, moraju da otvore "četvore oči" kako ne bi polomili i uganuli ruke i noge. I to nepunih pet-šest meseci pošto su majstori već "bili u ovom kraju".

Najopasnija zona za povrede je kod sata na Trgu republike i Palate "Albanija". Izdignute, polomljene, granitne ploče koje se ljuljaju, predstavljaju veliku opasnost za bezbednost više destina hiljada građana koji tu svakodnevno prolaze. I na početku Knez Mihailove ulice, kod nekadašnjeg restorana "Ruski car", gde su sad postavljene novogodišnje kućice sa slatkišima i poslasticama, nalaze se uništene ploče.

Poslednji je čas da, posle završenih radova na rekonstrukcijama Cvetnog trga i Ulice Vuka Karadžića, nadležna gradska preduzeća prionu na posao kako se ne bismo stideli pred mnogobrojnim turistima koji će u Beogradu provesti novogodišnje praznike.

U Knez Mihailovoj ulici određeni deo oštećenih ploča je promenjen tokom ove godine, ali je očigledno za majstore ostalo i te kako mnogo posla. Bilo je planirano da ceo posao bude završen do kraja 2015. godine, ali su radovi prekidani zbog, kako su nadležni rekli, "pribavljanje resursa".

strana 1 od 309 idi na stranu