BG sija, a Knez Mihailova "opasna zona"

Grad svetliji i ukrašeniji nego dosad, a oko Trga Republike razvaljene ploče prete pešacima. Najopasnije kod velikog sata i Palate "Albanija"

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 23.12.2015.

10:23

Default images
Foto: Tanjug

Dok lampioni i novogodišnje osvetljenje obasjavaju prestonicu kao nikad ranije, razvaljene ploče na Trgu republike i delu Knez Mihailove ulice ružna su strana razglednice glavnog grada, pišu Večernje novosti.

U predvečerje velike novogodišnje žurke koja će trajati čitava četiri dana, te najavljenog dolaska 150.000 stranih turista, slika iz samog srca Beograda, gde je u toku manifestacija "Trg otvorenog srca", velika je sramota.

Beograđani, a i gosti koji su već uveliko počeli da stižu u naš grad, moraju da otvore "četvore oči" kako ne bi polomili i uganuli ruke i noge. I to nepunih pet-šest meseci pošto su majstori već "bili u ovom kraju".

Najopasnija zona za povrede je kod sata na Trgu republike i Palate "Albanija". Izdignute, polomljene, granitne ploče koje se ljuljaju, predstavljaju veliku opasnost za bezbednost više destina hiljada građana koji tu svakodnevno prolaze. I na početku Knez Mihailove ulice, kod nekadašnjeg restorana "Ruski car", gde su sad postavljene novogodišnje kućice sa slatkišima i poslasticama, nalaze se uništene ploče.

Poslednji je čas da, posle završenih radova na rekonstrukcijama Cvetnog trga i Ulice Vuka Karadžića, nadležna gradska preduzeća prionu na posao kako se ne bismo stideli pred mnogobrojnim turistima koji će u Beogradu provesti novogodišnje praznike.

U Knez Mihailovoj ulici određeni deo oštećenih ploča je promenjen tokom ove godine, ali je očigledno za majstore ostalo i te kako mnogo posla. Bilo je planirano da ceo posao bude završen do kraja 2015. godine, ali su radovi prekidani zbog, kako su nadležni rekli, "pribavljanje resursa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: