Pijace objasnile: Zašto smo zatvorili Depo

Beograd -- JKP “Gradske pijace” saopštilo je da je razlog za raskid ugovora sa zakupcima tezgi u objektu “Depo” to što skupština zakupaca nije poštovala dogovor.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Gradske pijace navode da je kontrolom obavljenom 12. decembra utvrđeno da nijedno lice u ostavljenom roku nije registrovalo radnju, što govori da nijedan od zakupaca nije želeo da uđe u legalne tokove u tom periodu, navodi se u saopštenju "Gradskih pijaca".

Kako se objašnjava u saopštenju, zakupci su primljeni u objekat nakon potpisivanja ugovora o zakupu, uz naknadni rok od 30 dana da prijave radnju u odgovarajući registar i da steknu svojstvo preduzetnika.

Tada se 77 zakupaca prijavilo, njih 40 je ušlo u objekat, a u drugom krugu još njih 15 je potpisalo ugovore. Međutim, niko do njih nije prijavio radnju.

U okviru JKP Gradske pijace, kako se navodi, posluje 31 pijaca, sa više od 7.000 prodavaca na tezgama i preko 1.000 lokala. Svi koji obavljaju prodaju na pijaci moraju ispunjavati uslove propisane Zakonom o trgovini i pijačnom redu, upozoravaju iz tog preduzeća.

"Direktor JKP Gradske pijace”je ispunio sva obećanja, a skupština zakupaca nije postupila u skladu sa dogovorom", navodi se u saopštenju.

Nekoliko zakupaca iz "Depoa" na pijaci Đeram ranije su saopštili da su u svojim boksovima našli obaveštenje od "Gradskih pijaca" u kojima je navedeno da se sa njima raskida ugovor o zakupu zbog nepoštovanja pijačnog reda.

Oni su rekli da će se žaliti na neosnovanost raskida ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 309 idi na stranu