"Deca 2h da rade, odrasli toliko da uče"

Beograd -- Srbija u narednih pet godina neće biti ni blizu začelja Evrope, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Vučić je uveren da, ako rešimo tri ključna problema, možemo da se nađemo među razvijenijim zemljama EU po ekonomskim pokazateljima. Ta tri ključna problema, kako je rekao, odnose se na 17 velikih društvenih firmi u restrukturiranju, nenaplative kredite i reformu javne administracije.

"Ako to budemo manje ili više dobro rešili, nema bojazni za budućnost Srbije", rekao je Vučić na konferenciji "The Economist: Svet u 2016".

Srpski premijer, međutim, kaže da se ni posle sedam godina ne vidi lagan i brz izlazak iz svetske krize, ali da je Srbija na dobrom putu ekonomskog oporavka.
"Znamo da ne možemo da se izvučemo iz globalne krize, jer smo mali, ali možemo da naučimo da se prilagodimo", rekao je Vučić.

On je dodao da je ove godine Srbija imala investicije u iznosu od 1,6 milijardi, što je čini jednom od najboljih zemalja regiona, i najavio da se u 2016. godini očekuje još više ulaganja.

Vučić je kazao da je ove godine ostvaren privredni rast od 0,9 odsto, a da će sledeće godine on biti preko dva odsto.

"Uz malo sreće, naredne godine imaćemo rast od 2,5 odsto, a od 2017. godine preko tri odsto, čime bi se približili najrazvijenijim zemljama EU", rekao je Vučić.

On je naglasio da će država nastaviti da radi na smanjenju deficita, unapređivanju poslovnog ambijenta, kao i na rešavanju sudbine 17 zaštićenih preduzeća kojima je rok za privatizaciju produžen do kraja maja.

Premijer je istakao da će uspeh biti siguran jedino ako svi "rade i menjaju sebe", zbog čega je i veoma važno uvođenje dualnog obrazovanja.

"Deca će, osim što će šest sati da idu u školu, dva sata raditi, a odrasli će morati šest sati da rade a dva da uče", kazao je Vučić.

Srbija

Na prodaju Magnohrom

Beograd -- Agencija za privatizaciju objavila je danas javni poziv za prodaju imovine Magnohroma iz Kraljeva, a početna cena je oko 4,9 miliona evra.

Srbija četvrtak 31.12. 15:18 Komentara: 2

RTS zaradio 4 miliona evra

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević kaže da je javni servis, nakon osam godina poslovanja sa gubicima, u 2015. godini ostvario dobit od četiri miliona evra.

Srbija četvrtak 31.12. 14:38 Komentara: 66
strana 1 od 309 idi na stranu