Lidl potvrdio: Počeli smo gradnju u Srbiji

Nemački trgovinski lanac “Lidl” počeo je izgradnju prvog prodajnog objekata u Srbiji, potvrđeno je za B92.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.12.2015.

19:58

Default images
Foto: B92, arhiva

Kako su rekli u ovoj kompaniji, počela je izgradnja prvog Lidlovog prodajnog objekta, takozvana test filijala u Smederevu.

Završetak radova očekuje se do kraja marta 2016. godine.

“Izgradnja naše takozvane test filijale ima za cilj da posluži kao ugledni primer našim poslovnim partnerima, kao i da nama pruži mogućnost testiranja i usmeri nas kada je u pitanju izgradnja ostalih filijala”, kažu u Lidlu.

Kako se navodi, ova filijala, površine 2.528 metara kvadratnih, projektovana je prema najnovijem konceptu Lidlovih objekata i predstavlja osnov za dalju gradnju.

Kao ključne prednosti ovog koncepta gradnje ističu povećanu energetsku efikasnost kroz LED osvetljenje i rekuperaciju toplote, kao i upotrebu ekoloških materijala.

Kažu da se intenzivni nastavak gradnje planira već za sledeću godinu, kada će biti započeta izgradnja većeg broja objekata i logističkog centra.

“Naša kompanija se trenutno nalazi u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za buduće prodajne objekte. Dosadašnji rezultati ukazuju na nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da smo Srbiju prepoznali kao zemlju interesantnu za dugoročno investiranje”, rekli su u Lidlu.

Ipak, u kompaniji nisu mogli da preciziraju datum otvaranja prodajnih objekata i podsećaju na Lidlovu politiku poslovanja koja podrazumeva kupovinu više zemljišta i istovremeno otvaranje većeg broja objekata, te će tako i pomenuta test filijala biti otvorena istovremeno kada i određeni broj drugih filijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: