"Kancelarija za obnovu - ući ću u svaku školu"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na sledećoj sednici Vlade Srbije biti formirana Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjem.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 13.11.2015.

14:22

Default images
Foto: Tanjug

Zadatak tog tela biće obnova bolnica, škola, domova za nezbrinutu decu i decu ometenu u razvoju, a reč je o oko 3.000 objekata, kazao je on.

Premijer je na konferenciji za novinare, posle potpisivanja ugovora o donaciji italijanske vlade za sistem zaštite od poplava, poručio:

"Naš zadatak je da u narednih godinu i po pokušamo da koliko god je moguće rekonstruišemo i obnovimo sve osnovne i srednje škole, predškolske ustanove, bolnice, domove zdravlja, gerotološke centre, domove za nezbrinutu decu... Za to ćemo najvećim delom novac naći iz budžeta, ali ćemo takođe zamoliti naše evropske i druge partnere da preuzmu deo odgovornosti", rekao je Vučić.

Navodeći da je reč o oko 3.000 objekata, Vučić je poručio da mu je namera da svaki od tih objekata poseti.

Kako je napomenuo, krečenje, sređivanje krovova i toaleta i drugog će finansirati država, koja će taj novac imati, bez uzimanja kredita.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjem će se, prema njegovim rečima, direktno i suštinski baviti svim tim problemima na dnevnom nivou, u saradnji sa resornim ministarstvima, pre svega zdravlja i prosvete.

To je, kako je istakao, veliki korak napred za našu zemlju, a misli da će to naići na razumevanje i podršku celog naroda, jer se tim pomažu najmlađi i najstariji.

"Mislim da je bilo vreme da se neko posle decenija propadanja kompletne zdravstvene i prosvetne infrastrukture time bavi", poručio je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: