Da li je moguće - kako nas varaju trgovci?

Sniženja cena robe važan su deo poslovne politike trgovina, ali se neretko dešava da trgovci na taj način pokušavaju da obmanu kupce.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2015.

12:32

Default images
Foto: Thinkstock

Nevladina organizacija “Zaštita potrošača” objavila je na svojoj stranici na Fejsbuku fotografiju na kojoj su brisači za automobile na akciji I prodaju se po ceni od 399 dinara.

Ništa ne bi bilo čudno da se na slici ne vidi i cena pre sniženja ispisana sitnim slovima, koja je identična onoj na sniženju – 399 dinara.

Jasno je da je namera trgovca bila da oznakom akcija dovede u zabludu potrošača da je proizvod pojeftinio i na taj način ostvari veću prodaju po istoj ceni.

Na istoj stranici je objavljena i fotografija na kojoj su dva pakovanja sira više nego dvaput skuplja od pojedinačnog, iako je pretpostavka da bi dupla pakovanja trebalo da budu povoljnija.

Kakva su vaša iskustva sa trgovcima i sniženjima?

Ono kada kažu da dužina nije bitna...a izgleda ni "akcijska" cena!

Posted by Zastita potrosaca on уторак 10. новембар 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: