"Stambeno" šefuje, a privatnici rade po zgradama

Gradsko preduzeće angažuje podizvođače na poslovima održavanja zgrada u prestonici.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

15:41

Default images
Foto: Freeimages.com

Pojedina javna gradska preduzeća nemaju dovoljno kapaciteta, ni radnika ni adekvatne opreme, pa su prinuđena da za pružanje usluga građanima angažuju privatne firme, pišu Večernje novosti.

Zato se neretko dešava da kada pozovete u pomoć "Gradsko stambeno" za rešavanje nekog problema u zgradi, ugledate kombi i službenike neke vama nepoznate firme. "Naše preduzeće ima više od 100.000 zahteva i prijava godišnje, koji se odnose na građevinsko-zanatske, elektro, radove u oblasti liftovskih postrojenja, ali i vodovoda i kanalizacije", objašnjavaju iz JP "Gradsko stambeno". - Sve to ne možemo sami da "postignemo".

Radnici privatnih preduzeća na poslovima popravki liftova, fasada ili protivpožarnih instalacija gotovo svakodnevno su angažovani u zgradama koje su u nadležnosti "Gradskog stambenog". Firma koja se u poslednje vreme najčešće viđa je "Rastošnica", koja se bavi poslovima vodovoda i kanalizacije.

- Da bismo u svakoj oblasti ispunili zahteve korisnika, angažujemo firme koje poseduju sve reference da uz visok nivo kvaliteta izvode radove iz našeg poslovanja. "Rastošnica promet DOO" jedna je od njih - tvrde u "Gradskom stambenom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: