Turski Beko zapošljava 100, razmišlja i o fabrici

Turska kompanija Beko Balkans planira da u Srbiji zaposli 100 ljudi, izjavio je generalni menadžer te kompanije Arel Atakol.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

11:36

Default images
Foto: Thinkstock.com

Beko Balkans je deo turske Arčelik grupe, a po rečima Atakola ima veoma ozbiljne planove za srpsko tržište, odakle će upravljati poslovanjem kompanije na celom Balkanu.

Kako je naveo, prvi cilj je da do 2018. godine, proizvodi te kompanije budu najprodavaniji u Srbiji i podsetio da su trenutno drugi najrasprostranjeniji brend u prodaji bele tehnike i kućnih aparata.

Kao adut u toj nameri Atakol je naveo vrhunsku tehnologiju nove generacije.

Atakol kaže da će kada postignu taj cilj, ozbiljno razmisliti i o otvaranju proizvodnje u Srbiji.

Na pitanje B92 biza da li već imaju neke preciznije planove za početak proizvodnje u Srbiji, Atakol je kazao da eventualno otvaranje fabrike pre svega zavisi od postignutih rezultata.

"Ako ostvarmo ono što smo planirali, zašto da ne, možda i otvorimo fabriku u Srbiji", rekao je on.

Arčelik grupa zapošljava 85.000 ljudi i ima obrt od oko 30 milijardi dolara godišnje.

U najbližoj okolini ima fabriku u Rumuniji, a proizvodnju poseduje i u Rusiji i Kini. Ove godine otvara fabriku i na Tajlandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: