Lekarka menja pol da ne ode u penziju

Gornji Milanovac -- Jedini način da žene sa 60 i po godina ne odu u penziju i ostvare ravnopravnost sa muškarcima je promena pola, ocenila je grupa doktorki u Gornjem Milanovcu.

Izvor: Beta
Podeli

Lekar Mira Stanojčić iz Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu danas je novinarima rekla da su na taj način žene diskriminisane "samo zbog polnog organa" i da njihovo penzionisanje predstavlja pravno nasilje.

"Zašto nam uskraćuju pravo da radimo kao i muškarci, a političarima su puna usta ravnopravnosti i nekakvih procenata u izborima za vlast, kada to neko olovkom briše", rekla je ova doktorka.

Ona je specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i treba joj još godinu dana do odlaska u penziju, ali je najavila, da će u znak protesta promeniti pol kako bi ostvarila proklamovanu ravnopravnost.

Stanojčić je izjavila da ta hirurška intervencija traje nekoliko sati, a sudski postupak dokazivanja da je diskriminisana, kao i čekanje na stav Ustavnog suda, može da traje i nekoliko godina, uz ogromne troškove.

"Ovo je lepa prilika da se rukovodioci oslobode žena koje su kritizeri njihovog rada, jer one to češće čine od muškaraca, bez obzira što nisu obezbeđeni odgovarajući kadrovi za zamenu, istakla je dr Stanojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 284 idi na stranu