"Zbog hrvatske robe, naša negde u ćošku"

Požarevac -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija potpuno otvorila tržište za hrvatske kompanije i da traži "bar upola takve uslove i za naše kompanije".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Vi kada uđete u naše velike markete, kojima smo mi širom otvorili vrata, mi ne možemo da vidimo 'Knjaz Miloš', kompaniju koja je stara više od 200 godina, ali ćemo da vidimo sve druge", rekao je Vučić novinarima u Požarevcu.

Vlada Srbije će, dodao je, da radi s hrvatskim prijateljima na tom poboljšanju, ali je primetio da kada "neko zarađuje ogroman novac u Srbiji treba da obezbedi minimalne uslove našim kompanijama u svojoj zemlji".

"Nemamo mi ništa protiv 'Jane', 'Jamnice' i drugih kompanija, ali srpski 'Knjaz Miloš' je negde u ćošku i to se onda tu naravno manje prodaje, a u njihovim zemljama se uopšte ne prodaje", naveo je Vučić.

Kako je primetio, fer je i pošteno da se to traži od Hrvatske.

"Kao predsednik vlade uopšte se ne plašim odgovora, ovakvih i onakvih, jer smo mi ponudili kompletno naše tržište - kao na dlanu i dali im punu slobodu funkcionisanja i rada u našoj zemlji i čak i ne tražimo tako dobru i čistu situaciju kao u Hrvatskoj. Samo tražimo da naše uspešne kompanije puste da rade bar 50 odsto u onakvim kapacitetima i pod onakvim uslovima kako mi njih puštamo da rade u Srbiji", naglasio je Vučić zaključivši da je to pošten način da se sa nekim razgovara.

strana 1 od 284 idi na stranu