"Nepravda, sprečili nas da uposlimo 130"

Privredni apelacioni sud ukinuo je rešenje o određivanju privremene mere "Pivari Niš" u stečaju, saopšteno je iz tog preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

17:05

Default images
Foto: Thinkstock.com

Iz niške pivare navode da je donošenjem privremene mere pričinjena ogromna šteta i da su prekinuti u procesu remonta, nastojanja da obnove proizvodnju i uposle 130 radnika.

Privredni sud u Nišu prihvatio je ranije određivanje privremene mere u slučaju prodaje A.D. "Pivare Niš" u stečaju, po zahtevu beogradskog Privrednog društva "Luš investment".

"Pivaru Niš" kupila je "Grupa kapitalni projekti" i kasnije je kupljena firma registrovana pod nazivom "Niška pivara d.o.o. Niš.

"Pivara Niš" prodata je neposrednom pogodbom početkom avgusta ove godine za 130 miliona i 10.000 dinara, posle osam neuspešnih licitacija, bugarskoj firmi "Grupa kapitalni projekti".

Privredno društvo "Luš investment" kao zainteresovana strana podnelo je ranije tužbu tražeći poništenje kupoprodajnog ugovora i određivanje privremene mere.

Iz niške pivare trvde da je kupovina obavljena u skladu sa zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: