Srpska roba će lakše na Kosovo

Radi se na usklađivanju sertifikata koji će omogućiti lakšu distribucije robe iz centalne Srbije na Kosovo, kaže predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

15:46

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Mi radimo zajedno sa Privrednom komorom Kosova na tim problemima već dugo vremena, neke sertifikarate smo uskladili, više nema zaista nikakvih prepreka da se usklade i ostali", rekao je Čadež.

Čadež, koji predvodi predstavnike 20 kompanija iz centralne Srbije na sajmu poljoprivrede u Prištini, istakao je da se čini da će vrlo brzo doći do usklađenih veterinarskih sertifikata za meso i mesne prerađevine i mlečne proizvode, što je ocenio veoma značajnim.

"To je ono što nas čeka vrlo brzo, imaćemo sastanke i sa predstavnicima Uprave za veterinu i predstavnicima carine", rekao je Čadež.

On je istakao da se tim problemima svakodnevno bave kroz saradnju, ne samo kroz razgovore predstavnika komora, nego i spajanjem odgovornih institucija kako bi se što pre našla rešenja jer, kako kaže, "mi sa terena najbolje vidimo šta privrednicima najviše smeta i gde su im problemi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: