Ruski vozovi pre roka - stiže ih još 27

Ruska kompanija Metrovagonmaš počeće u decembru, tri meseca pre roka, isporuku 27 vozova Železnicama Srbije, za 100 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2015.

10:29

Default images
Foto: Tanjug

Kako se navodi u saopštenju kompanije RŽD internešnel, isporuka tih dizel-motornih vozova deo je ugovora RŽD internešnel i Železnica Srbije, u okviru modernizacije železničke infrastrukture Srbije što se finansira iz ruskog kredita od 800 miliona dolara.

Predviđena je i isporuka rezervnih delova za 2,6 miliona dolara.

Ruski dizel-motorni vozovi mogu da idu brzinom do 120 kilometar na sat i proizvedeni su specijalno za kolosek širine 1.435 milimetara.

Metrovagonmaš je u saglasnosti sa RŽD internešnl - firmom Ruskih železnica, počeo da gradi te vozove pre ugovornih rokova, što će omogućiti raniju isporuku.

U Srbiji se već koristi 12 takvih vozova.

Predstavnici akcionarskog društva za prevoz putnika "Srbija voz" posetili su preduzeće Metrovagonmaš i centar za upravljanje putničkim prevozom FPK, navodi se u saopštenju.

Tu su se detaljno upoznali sa sistemom nadzora saobraćaja putničkih vozova i mogućnostima za osiguranje bezbednosti saobraćaja, i s reagovanjem na vanredne događaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: