Er Srbija pokazala sav svoj luksuz, čeka profit

Er Srbija je danas obeležila otvaranje svog Premijum salona na Međunarodnom aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2015.

12:13

Default images
Foto: Air Serbia

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručili su da je to još jedan dokaz da je srpska avio-kompanija najbolja u regionu i jedna od vodećih u Evropi.

Na svečanom otvaranju je istaknuto da je to prvi luksuzni salon Er Srbije i prvi takav salon u našoj zemlji, odnosno na beogradskom aerodormu, koji će koristiti putnici Er Srbije u biznis-klasi.
Foto: Air Serbia
Premijum salon Er Srbije prostire se na 398 metara kvadratnih i može da primi 80 gostiju, a sadrži poslovni centar, besplatni bežični internet, električne adaptere i USB priključke, kompjutere, restoran, kupatilo sa tuš-kabinama, prostorije za molitvu, domaću i stranu štampu, televiziju, kao i udobne fotelje za odmor. Gosti salona mogu da uživaju uz prepoznatljivu hranu i pića Er Srbije, švedski sto, vina srpskih proizvođača i drugo.
Foto: Air Serbia
Mali je tom prilikom istakao da je Er Srbija ove godine povećala prihode za 20 odsto, a broj putnika za 30 odsto, kao i da je ta kompanija od Jata, koji je bio gubitaš, sada postala najveća i najbolja kompanija u regionu.
Foto: Air Serbia
Mali, koji je i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, rekao je da je takav neverovatan uspeh postignut za manje od dve godine, jer je kompanija u 2013. godini imala gubitke od 73 miliona evra, a da je već u 2014. godini ostvarila profit od 2,7 miliona evra.

Prema njegovim rečima, ove godine kompanija je zaposlila 239 mladih radnika. "Do kraja godine biće uveden vaj -aj internet u svim avionima", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je naglasio da je Er Srbija pravi pokretač privrede Srbije. On je zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Etihada - strateškog partneru sprske kompanije - Džejmsu Hoganu na podršci u stvaranju Er Srbije.

Mali je poručio da će Er Srbija održati svoju poziciju i da nas, kako je rekao, niko neće stići, kao i da je naša avio-kompanija podigla lestvicu po pitanju standarda avio-saobraćaja u regionu.

Kondić je kazao da su mnogi pre dve godine mislili da je to samo priča i da nisu verovali da će biti ostvareni takvi rezultati koji se sada vide.

"Na dobrom smo putu da ostvarimo profit drugu godinu zaredom", rekao je Kondić, dodajući da je u prethodne dve godine otvoreno više od 600 novih radnih mesta.

Kondić je rekao da je Er Srbija prošle godine imala milion putnika više nego ranije i da je tako udahnula život beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", koji je u usponu i beleži rekordne rezultate.

Prema njegovim rečima, beogradski aerodrom je takođe vodeći aerodrom u regionu.

On je takođe zahvalio Vučiću i Hoganu na njihovoj volji i viziji, kao i predsedniku Nadzornog odbora srpske avio-kompanije Siniši Malom.

"Stvorili smo nešto čime svaki građanin Srbije može da se ponosi", poručio je Kondić. Podsetio je da je izveštaj Oksford ekonomista, vodeće međunarodne konsultantske kuće, pokazao da će Er Srbija ostvariti direktan doprinos srpskoj privredi u vrednosi od 211 miliona dolara u 2015. godini i podržati ukupno 8.700 radnih mesta.

Kondić je rekao da ta konsultantska kuća predviđa i da će do 2020. godine ekonomski uticaj Er Srbije, koji se odnosi na turizam, imati doprinos 572 miliona dolara, kao i da će podržati ukupno oko 28.200 radnih mesta.

On je poručio da je Er Srbija postavila standarde za realizaciju projekata i da je Srbija zemlja velikih mogućnosti za investiranje. Kondić je kazao da će uskoro biti uveden internet i mobilne veze i da će putnici Er Srbije uz pomoć specijalne aplikacije moći da koriste internet i razgovaraju mobilnim telefonom.

Premijum salon se nalazi u tranzitnoj zoni između izlaza A5 i A6 i prvi je namenski salon za putnike neke avio-kompanije u Srbiji.

Salon će biti otvoren 24 sata dnevno i njegovi gosti biće putnici biznis-klase, kao i silver, gold i platinum članovi Er Srbije, Etihad gest programa lojalnosti, kad putuju na letovima Er Srbije i Etihad ervejza.

Salon će takođe biti otvoren za kod-šer partnere Er Srbije čiji gosti putuju biznis-klasom na letovima koje obavlja Er Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: