Nezapamćena investicija, preporod stočara

Moderna fabrika za proizvodnju i preradu mesa u Kragujevcu, koju planira da gradi kineska kompanija, znatno će uticati na povećanje stočarske proizvodnje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 31.08.2015.

19:12

Default images
Foto: Thinkstock.com

Član gradskog veća za poljoprivredu Zoran Prokić rekao je da je reč o najvećem ulaganju u prehrambenoj industriji u poslednjih 40 godina.

"Ova investicija omogućiće i da individualni poljoprivrednici u Šumadiji imaju veću proizvodnju svinja, jer je kineska kompanija "China National Maćinery Industry" zainteresovana i za kooperaciju i za otkup", rekao je Prokić i podsetio da su predstavnici te kompanije početkom ovog meseca posetili Kragujevac i potencijalne lokacije za izgradnju. On je naveo da će više detalja biti poznato po povratku iz Kine gradonačelnika Radomira Nikolića, koji je sa kineskom kompanijom potpisao Memorandum o razumevanju.

Tim memorandumom, kako je objavljeno na sajtu gradske uprave, predviđeno je osnivanje zajedničkog preduzeća koje bi se bavilo otkupom i preradom stoke, a u planu je izgradnja farme, klanice i hladnjače.

"Reč je o ozbiljnoj investiciji jer kineska kompanija namerava da izgradi farmu i modernu fabriku za preradu mesa, što će u narednom periodu značiti daleko veći obim stočarske proizvodnje, a to je i najpotrebnije poljoprivrednicima", rekao je predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac Predrag Lučić.

On je istakao da je reč o proizvodnji koja će zadovoljiti sve tehničke i ekološke zahteve.

"Potpisani Memorandum o razumevanju između grada Kragujevca i kineske kompanije predstavlja veliki uspeh i osnov za dalji razvoj i privlačenje stranih investicija u Kragujevac, jer je reč o jednoj od najuspešnijih kompanija koja je prepoznala značajne razvojne investicone mogućnosti Kragujevca", rekao je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: