Na Adi akcije i niže cene

Trgovci i kafedžije na “beogradskom moru” čekaju kraj leta. Bicikl se neograničeno mogao iznajmiti za 200 dinara, pišu "Večernje novosti".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

15:45

Default images
Foto: Thinkstock.com

I dok je "beogradsko more" celog leta bilo prepuno kupača da igla nema gde da padne, poslednjeg avgustovskog vikenda popularno izletište bilo je poluprazno.

Iako je i u kafićima bilo dosta slobodnih mesta, utisak je da se više posetilaca opredelilo za pijuckanje pića u hladovini, nego da dobije još malo boje na još uvek vrelom avgustovskom suncu.

Ni atrakcija najvećeg gradskog kupališta - žičara za prelazak sa jedne obale na drugu juče nije puno radila. Na Makiškoj obali Savskoj jezera bilo je mnogo više raširenih peškira i suncobrana, nego na novobeogradskoj, gde su se kupači mogli izbrojati na prste. Primetno je bilo da nema puno osnovaca i srednjoškolaca, jer su, po svemu sudeći, oni iskoristili vikend da se pripreme za školu koja počinje sutra.

Iako nije bilo puno kupača, na šetalištu su se smenjivali biciklisti, mladići i devojke na rolerima...Neki, uglavnom stariji sugrađani, spas od paklene vrućine potražili su na travi u hladovini ispod drveta, uz partiju tablića. Osim u velikim trgovinama, akcije sniženja cena su, pred kraj sezone, počele i na Adi Ciganliji. Tako je bicikl juče mogao da se iznajmi za 200 dinara bez ograničenja satnice. Ista cena važila je i za one sa "prikolicom" za mališane.

Među šetačima i gostima kafića bilo je i stranaca, tako da su se mogli čuti nemački, ruski i engleski jezik. Za spasioce nije bilo posla, pa su i oni iskoristili "odmor" da se još malo osunčaju, a nije bilo posla, ni za ekipe Hitne pomoći koje na Adi dežuraju svakog dana. I skuteri i pedoline su bili privezani za obalu, a ni za skijanje na vodi nije bilo zainteresovanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: