Nema više Savamale, niče "BG na vodi" FOTO

Građevinske mašine počele su da raščišćavaju prostor u beogradskoj četvrti Savamala zbog izgradnje projekta "Beograd na vodi".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.08.2015.

14:12

Default images
Foto: Tanjug

Gradnja prvih objekata u tom projektu treba da počne početkom septembra, najavili su nadležni.

Završena je i eksproprijacija zemljišta, a premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će između 15. i 20. septembra ove godine početi gradnja.
Foto: Tanjug
Prema potpisanom Ugovoru o izgradnji projekta "Beograd na vodi", Republika Srbija biće vlasnik 32 odsto kapitala, dok će partner iz UAE biti vlasnik 68 posto kapitala.
Foto: Tanjug
Potpisnici ugovora su Vlada Srbije i kompanija "Belgrade Waterfront Capital Investment LLC", čiji je vlasnik kompanija "Eagle Hils", navedeno je u ugovoru.
Foto: Tanjug
Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Eagle Hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz još 150 miliona zajma u formi pozjamice osnivača kompanije.
Foto: Tanjug
Predviđeno je da će projekat da traje maksimalno 30 godina, od čega 50 odsto projekta mora biti završeno u prvih 20 godina, a prilikom izvođenja radova domaći izvođači radova imaju prednost.
Foto: Tanjug
"Eagle Hils" će dodatno odobriti Republici Srbiji zajam od 90 miliona evra za preseljenje železničkih objekata iz Savskog amfiteatra kao i 40 miliona evra za završetak procesa eksproprijacije.
Foto: Tanjug
Planirana je gradnja kule koja će biti visoka oko 200 metara, kao i tržni centar sa više od 140.000 kvadrata bruto površine za izgradnju.
Foto: Tanjug
Planirano je 6.000 stanova, 24 grupacije kancelarijskih prostora i osam hotela.
Foto: Tanjug
Uvertira u ovaj projekat je Savska promenada, čija gradnja je već počela. Šetalište će biti dugačko 1,8 kilometara, a centralni park 2,7 hektara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: