Mali: Savanova štand; Božović: Kafana

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je predata sva dokumentacija za produženje dozvole za rad promotivnog štanda "Savanova", na Savskom šetalištu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2015.

12:28

Default images
Foto: Tanjug

Mali je to rekao povodom za večeras najavljenog skupa udruženja "Ne davimo Beograd" ispred "Savanove", a kojoj, kako tvrde, ističe upotrebna dozvola.

Na pitanje novinara da li je to promotivni štand ili restoran od 670 kvadrata, Mali je rekao da sve to piše u dozvoli i da je to privremeni objekat “za funkciju koja piše u dozvoli”.

"“Koliko ja znam to je promotivni štand i nije se ništa promenilo. Koliko god kvadrata da ima, 10.000 ili 670 važno je da je zakonska procedura ispoštovana kada je taj objekat izgrađen"”, rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

Na pitanje ko je vlasnik i ko je investirao novac u Savanovu, Mali je rekao da Grad nije investirao novac.

“"Ako nešto nije urađeno po zakonu recite, a da li se nekome sviđa ili ne što je Beograd na vodi krenuo, što je rekonstruisana zgrada Beogradske zadruge, što smo krenuli u rekonstrukciju Savske promenade… To su velike stvari za Beograđane”", rekao je gradonačelnik.

On je dodao i da nema ništa protiv protesta, ali da bi voleo da zna zbog čega se to radi.

Šef odborničke grupe DS Balša Božović tvrdi da je "Savanova" “jedna od najvećih sramota koja ide uz Beograd na vodi”.

“Navodno je to promotivni štand i kao takav je dobio dozvolu, a u međuvremenu se pretvorio u kafanu na kojoj neko zarađuje milione i milione”, tvrdi Božović, koji je dodao da to baca senku na ceo projekat za koji je DS već rekla da je veoma nepovoljan i da će ga na kraju platiti građani.

Kako je rekao, štand je postavio Grad Beograd, ali ga je neko zakupio, mada se ne zna ko.

“Štand tamo ne treba da bude i DS će, ukoliko se ikada bude pitala, tu prevaru srušiti i neće imati nikakvih skrupula da kaže zbog čega je to loše i predstavlja nečiji privatni interes”, naglasio je Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: