"Da nastavimo pozitivan trend"

Savetnik ministra za evropske integracije Vladimir Krulj rekao je da je ušteda u prvom kvartalu jednaka uštedi planiranoj za celu godinu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

16:16

Default images
foto: Tanjug

“Najvažnije je da imamo rezultate bolje od planiranih, ušteđeno je oko 420 miliona evra, što je nivo koji smo planirali za godinu dana. Ne treba zaboraviti naše obaveze prema MMF, ali sam siguran da će se pozitivan trend nastaviti. Ukoliko dođemo do nastavka ovakvih rezultata, deficit će iznositi 120 umesto 190 milijarde, a tada se otvara prostor za dogovore“, naveo je Krulj.

On je gostujući u vestima B92 rekao da se treba fokusirati na sektor privatizacije.

“Priča se o 500 preduzeća, naš problem je 20 do 30, na njih ide novac iz subvencija, novac za održavanje radnih mesta. Ipak, ovo do sada što je urađeno je odlagano decenijama i biće dobra vesti za MMF“, istakao je Krulj.

Prema njegovim rečima, neophodno je drugačije organizovati sektor planiranja.

“Takođe, treba da se naprave pomaci u privatizaciji. Imamo najavu investicija u infrastrukturi, to su bitni elementi. Tačno je da konzervativne institucije, poput MMF kada projektuju nečiji rast to rade na osnovu inputa u tom trenutku. Jasno je da će biti promena ako nastavimo ovako, mislim da se može očekivati rast i prelazak na pozitivnu stranu što bi bio veliki uspeh“, zaključio je Krulj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: