Jagodina: Na sajmu 288 radnih mesta

Jagodina -- U Jagodini je organizovan Sajam zapošljavanja gde je 30 poslodavaca iskazalo potrebu za 288 radnika, a najviše radnih mesta ponudile su italijanske firme.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini Boris Stojanov je rekao da se najviše traže radnici mašinske i elektrostruke, kao i konfekcionari, menadžeri prodaje, građevinski radnici i stolari.

Fabrike italijanskih kompanija u Jagodini "Confenzioni Andrea Serbia", "Aunde Serbia" i "Vibac Balcani", traže 142 radnika.

"Confezioni Andrea", za proizvodnji automobilskih cerada, traži 50 operatera na mašini, "Aunde Serbija", za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijera, 30 šivača i dva smenovođe i "Vibac Balkani", za proizvodnju traka u industrijskom pakovanju, 30 mašinskih tehničara i 30 radnika elektrstruke.

Sajam je otvorio predsednik Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja Predrag Lučić a otvaranju sajma prisustovao je i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Onih koji posao traže bilo je oko četiri puta više od ponuđenih radnih mesta i u Filijali nacionalne službe u Jagodini, očekuju da će biti popunjeno oko 900 CV obrazaca (radni biografski podaci), a efekti sajma znaće se za nekoliko meseci.

Uz fabrike iz Italije, najveće potrebe za radnicma iskazala je "Sintec Serbia", koja traži po deset mašinskih thničara i električara, Fabrika "Feman" koja traži 11 radnika, među kojima su jedan mašinski inženjer i po dva komercijaliste, bravari, varioci, građevinski limari i vodoinstalatera.

Prema podacima jagodinske filijale, na evidenciji je 29.300 nezaposlenih u Pomoravskom okrugu, a od tog broja u Jagodini je oko 10.000.

Srbija

strana 1 od 294 idi na stranu