"Pola Telekoma za 'sumanuti dug'"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da se za privatizacionog savetnika Telekoma Srbije prijavila jedna od renomiranih evropskih kompanija u toj oblasti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 06.03.2015.

14:21

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je nakon obilaska "Prokopa" rekao da će o tome narednih dana govoriti ljudi iz Telekoma Srbija i ministar privrede Željko Sertić.

"Ima mnogo kompanija koje su na strani potencijalnih kupaca za "Telekom", zato se manje njih javilo za privatizacionog savetnika, ali su mi rekli da se jedna od najrenomiranijih već javila" rekao je premijer.

Odgovarajući na pitanje na šta će se iskoristiti deo novca od prodaje Telekoma, pošto je i ministar Sertić rekao da će polovina otići na vraćanje dugova, Vučić je odgovorio da će druga polovina ići u investicije i infrastrukturne projekte.

Pola novca ići će na, kako je rekao vraćanje "sumanutih kredita" koje je uzimala prethodna vlast, a polovina će ići na investicije.

"Na taj način ćemo podići građevinsku industriju" rekao je premijer.

Javni poziv za izbor privatizacionog savetnika za kompaniju "Telekom Srbija" ističe danas, kada će biti poznato koliko se kompanija prijavilo za taj posao.

Danas će se, kako je najavljeno, nakon isteka roka za podnošenje ponuda, obaviti i javno otvaranje ponuda.

Menadžment za Železaru ovih dana

Vučić je izjavio da će u roku od pet-šest dana biti doneta konačna odluka o izboru upravljačkog tima za smederevsku Železaru.

"Večeras u ponoć ističe rok, zatim se ponude otvaraju. Onda će od utorka do četvrtka zasedati komisija i u roku od pet, šest dana biće doneta konačna odluka o izboru", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji železničke stance Prokop.

Kako je dodao, ako ponude budu ispunjavale uslove koje je država propisala, ceo postupak će biti završen do 13. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: